Zuid-Afrika

Als je aan een Land Rover Defender denkt dan heb ik al snel dit plaatje in mijn hoofd:

 

Ik april 2016 hadden wij het het gelukt dit plaatje met eigen ogen te mogen zien. We zijn met het gezin naar Zuid-Afrika gevlogen en hebben een Defender met twee daktenten en kampeeruitrusting gehuurd. Tja, het liefst waren we met onze eigen auto gaan rijden, maar helaas hadden we maar 2 weken en niet 12 maanden de tijd.

We hebben onze auto opgehaald bij de verhuurder. Na een korte instructie en het passen van de kinderstoelen, hebben we onze tassen in de auto gegooid en konden we op pad.

 

We hebben slechts 2 weken om in Afrika te verblijven en met drie kleine kinderen op de achterbank wilden we een beetje zekerheid inbouwen. We hebben daarom via een bureau een haalbare route uitgezocht en ook onze campsites laten reserveren. Dit is de route die op ons ligt te wachten:

 

De eerste ochtend worden we bij het openritsen van de daktent verrast door de aanwezigheid van enkele struisvogels naast en onder onze daktent. Het levert mooie plaatjes op.

Deze dag rijden we naar het Waterberg Wilderness Reserve in Mokopane.

De weg naar Mapungubwe National park en Mazhou Camp komen we onze eerste potholes tegen……. en er zullen er nog velen volgen.
Aan het eind van de dag rijden we nog een kleine game drive.

Na deze mooie prive en nationale parken willen we natuurlijk het beroemde Kruger Park ook met eigen ogen gaan bewonderen.

We verblijven meerdere nachten in het Kruger Park en verblijven op meerdere rest camps. Wel allemaal met een zwembad, zodat ook de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

 

 

Nog enkele mooie plaatjes 🙂