Kenia 2018 Roadtrip Kenya

Het regenseizoen loopt tegen zijn eind en in Nederland is het meivakantie. Hier schijnt de zon en in Kenia waarschijnlijk een stuk minder. Toch stappen we samen met onze buren in het vliegtuig naar Nairobi om een mooie roadtrip door Kenia te gaan maken.

In Nairobi nemen we onze huurauto’s met kampeerspullen in ontvangst. Enigszins onwennig aan het merk auto rijden we richting het noorden en al snel lekt er koelvloeistof uit een van de auto’s.

Naast diesel stoppen we een paar liter koelvloeistof in de auto en we komen ’s middags veilig aan bij Lake Navaisha NP. Tussen de buitjes door kunnen we onze tentjes droog opzetten, maar we eten wel onder het beschikbare afdak.

De volgende dag staat Hells Gate NP op ons programma en bij gebrek aan gevaarlijke roofdieren kunnen we heerlijk tussen de zebra’s onze lunch verzorgen. Onder leiding van een Masai wandelen we door Hells Gate.

De volgende dag laten we de lekkende radiator lassen en met een gerepareerde auto bereiken we Aberdare NP.

Abderdare NP is erg heuvelachtig, maar daardoor niet minder mooi. Na een kleine wandeling kunnen we de hoogste waterval van Kenia bewonderen.

In Nyeri is het nationaal scoutingmuseum van Kenia gevestigd in het huisje waar Lord Baden Powell de laatste 3 jaar van zijn leven heeft gewoond. We doneren de badge van regio Drie rivieren Utrecht aan het museum. In het stadje is ook een scout-site waar de beste man ligt begraven met zicht op Mount Kenya.

Helaas komt een van de auto’s met een afgebroken as van de fan langs de kant van de weg te staan. We slepen elkaar naar een hotel waar de volgende dag de auto gerepareerd wordt.

Na de reparatie vervolgen wij onze reis naar het natuurgebied Ngare Ndare. Helaas blijkt de helft van het park gesloten ivm de hevige regenval en ook de campsite blijkt overspoeld. Gelukkig mogen we die nacht bij de rangers op het terrein onze tent opzetten en kunnen we ‘s avonds genieten van hun verhalen.

We hebben Ngare Ndare geselecteerd vanwege de mooie canopy……maar deze zou vanwege de regen ook gesloten zijn. Gelukkig kunnen we na wat kletsen met de rangers toch terecht voor een wandeling door de boomtoppen.

Onze planning brengt ons bij Nakuru NP. Helaas komen we door wat vertraging aan in het donker. De weg naar de campsite staat vol water en we durven in het donker de oversteek niet te maken. Zodoende eindigen we die avond/nacht in een tent van een lodge die eigenlijk gesloten was ivm een renovatie. Tot onze verbazing krijgen we ‘s ochtends wel een overheerlijk ontbijt geserveerd.
Het lukt de volgende dag om de campsite in het zuiden van Nakuru NP te bereiken. Bij gebrek aan hekken slapen we in onze tentjes tussen de wilde dieren. We maken een kampvuurtje om de leeuwen en luipaarden op afstand te houden.
De volgende dag genieten we van de prachtige natuur rond dit mooie meer (waarvan we alleen de westelijke zijde kunnen bekijken, omdat de bruggen aan de oost zijde zijn weggespoeld door de regen).

Ons volgende nationale park op het wensenlijstje is de Masai Mara. Op weg hier naar toe treffen we een erg lange en erg slechte weg. Tegen de schemer verliest onze auto de druk op het koppelingspedaal. We hebben een draaiende motor (en dus elektriciteit voor de DVD-speler op de achterbank), maar kunnen actief geen meter meer vooruit. We besluiten te gaan slepen. Helaas blijkt het sleeplint van inferieure kwaliteit en wordt na enkele hobbel het touw een stukje korter en de omgeving steeds donkerder. In de duisternis bereiken we na 1,5 uur stapvoets rijden de ingang van lodge. De bewaker wil ons graag helpen. Helaas zijn we niet welkom op het terrein van de lodge, maar wil de bewaker ons wel slepen naar een omheind schoolterrein enkele kilometers verderop. Dit voorloopt soepel totdat de auto van de buren een voorwiel verliest en de auto op de remklauw op de onverharde weg staat.
De volgende ochtend wordt ook dit probleem opgelost. We hebben op dat moment twee auto’s die niet met veilig rijden en worden opgehaald en naar een lodge bij de Talek gate bij de Masai Mara gebracht.

We genieten die dagen van de prachtige en uitgestrekte natuur van de Masai Mara.

Van de autoverhuurder hebben we twee andere auto’s gekregen en na wat startproblemen in de ochtend vertrekken we richting Amboselie NP. Vanwege de verwachtte reisduur maken we een tussenstop in Nairobi. In Amboseli NP vinden we op de public campsite onder een boom een mooi plekje om te kamperen….met uitzicht om de Kilimanjaro.

Ook Amboseli NP blijkt weer een prachtig natuurgebied te zijn met erg mooie dieren.

We zijn door een Masai uitgenodigd om zijn dorp te komen bekijken.

Als laatste nationaal park om te bezoeken staat Tsavo op ons lijstje.

De laatste dagen van onze vakantie verblijven we op Jungle Junction in Nairobi. Ook deze overlanders campsite heeft last van het water en we mogen op het gazon van de eigenaar ons tentje opzetten.

We hebben met twee gezinnen in vijf verschillende auto’s gereden en in totaal 2418 km gereden.
Het was iets avontuurlijker dan vooraf gedacht, maar het was geweldig.